Han har åkt och lämnat sin matte ensam kvar. He has left the building. Jag pratar om den bildsköna Gone East, galopphästen som nu har lämnat Sunnanå och dragit till Uppsala. Tidigt imorse traskade han snällt på lastbilen och åkte iväg med hästtransportören som om han aldrig gjort annat. Det blir säkert bra, men det känns tomt i stallet. Och så klart lite vemodigt, eftersom jag egentligen inte planerat sälja honom. Men med tanke på hans senskada så var det inte lönt att behålla honom som galopphäst, så att sälja var liksom enda alternativet. Lite sorgligt, men sant. Och ändå känns det jättebra, eftersom jag vet att han kommer att få ett superbra liv hos familjen Gauffin.

Fru Sederblads gullunge Del Piero kommer så klart att sakna sin bästa kompis, men än så länge har han bara firat genom att idiotspringa i hagen så att skorna flög av och förmodligen försvann med stormen Emil. Ja, sån är han. Jo, förresten! Han passade ju på att bada i hagen också nu när det är rejäla översvämningar. Han är inte riktigt normalt funtad, jag vet. Jag menar, vilken normal häst tänker: ”Åh, nästan hela hagen är översvämmad med vatten. Vad kul! Då passar jag på att galoppera det fortaste jag kan rakt igenom så vattnet skvätter så det står härliga till och sen, sen står jag och gräver och plaskar och sen när jag är klar med det så lägger jag mig helt enkelt ner och rullar mig. Att vattnet är kallt och täckena blir plaskblöta spelar ingen roll.” Vem mer än gullungen skulle göra något sådant? Vem?

Ja, herre min skapare som det blåser. Inte än, men snart, ska jag ge mig ut och rensa upp det värsta här omkring. Jag väntar tills det lugnat ner sig lite, för annars blir det nog bara ogjort arbete. Men jag klagar inte. Hellre detta blåsväder än ett rent snöhelvete som förra vintern. Usch, jag får kalla kårar längs ryggen bara jag tänker på det.