Vad gör vi i vår familj en helt vanlig tisdag då det fortfarande är jullov? Jo, maken är på jobbet. Fru Sederblad svänger ihop världens godaste köttfärspizza som jag och ungarna käkar av tills vi knappt orkar resa oss från bordet. Felicia täljer med en vass kniv när hon sitter i båten på torra land, mitt på gårdsplan. Rasmus leker med knivar. Sussextuppen är mest stolt som en tupp, antagligen för att han varje morgon lyckas väcka även de mest avlägsna grannar. Och hästarna, de är helt galna ute i hagen. Det är ungefär vad som händer här hemma. Och så spelar vi Yatzy, fastän jag sagt att jag inte skulle göra det fler gånger. Jag förlorar… igen… jädrans ungar och jädrans tärningar! Och så väntar vi på att stormen Emil ska ta i så takpannorna ryker all världens väg. Ungefär så har vi det här hemma. Hur har ni det hos er?